joi, 7 august 2014

Normcore, un trend pro sau contra modei?



Moda a fost intotdeauna legata de repetitia unor idei, despre retrairea si crearea unor noi trenduri. Cu fiecare nou an ce vine, atat cei ce fac shopping dar si retail-erii sunt bombardati cu ultimele articole si stiluri de seson. Designerii de moda dar si analistii in domeniu prezic viitorul modei si al stilurilor ce vor domni sau vor trece cu totul neobservate. Pentru a fi si pentru a ramane in spiritul modei trebuie sa ramai la curent si sa urmaresti scena modei, observand si retinand culorile, stilurile, materialele si modurile in care trebuie aduse impreuna pentru a crea un efect ‘la moda’.
Ultimul trend ce acapareaza incet incet atentia scenei este numit Normcore si este mai mult o tendinta impotriva modei, spun unii specialist. Un grup de analiza American a folosit prima data termenul, termen ce vine de la unirea dintre “normal” si “hardcore”, prezicand ca va fi urmatoarea mare miscare in lumea modei.

Pana la urma, ce este Normcore? Atitudinea de baza a acestui stil este cu totul deosebit de fiecare stil anterior care presupunea sa fii diferit, notabil, sa iesi in evidenta in multime, ci, mai degraba, sa te incadrezi in multime, sa fii parte a unitatii si un efort constient de a arata lipsit de stres, de efort. Din punctul de vedere al celor ce au lansat termenul, Normcore este un rezultat direct al saturatiei din cauza eforturilor si exceselor filozofiei ‘sa fim diferiti’,  ‘sa iesim in evidenta’ si a tendintei anterioare de a schimba o tinuta intreaga in functie de sezon, de an si de ce s-a ‘decis’ in acel an ca fiind la moda.

Normcore este un stil potrivit celor ce nu vor sa se asocieze cu eforturi sezoniere ce dispar imediat si cu obiecte ce trebuie neaparat detinute doar pentru ca sunt la moda. Prezicatorii acestui stil au folosit indicii din lumea modei de la unii dintre imagini populare internationale precum Jerry Seinfeld si Steve Jobs, descriind stilurile acestora ca reprezentand exact acest stil Normcore.
Desi se vorbeste mult despre acest stil ca fiind unul nou, unii critici ai modei spun ca nu este deloc un stil nou ci parte integranta a ciclului normal al modei. Moda este in sine este despre cum sa arati bine, sa te reprezinte si sa te faca sa te simti bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu